deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Tuinvereniging Ons Buiten

Leiden - Zuid Holland

print
Naam
Tuinvereniging Ons Buiten
Adres
Joop Vervoornpad 16
PC/Plaats
2316 EP Leiden
Telefoon
E-mail
Website

Locatie Tuinvereniging Ons Buiten

Beschrijving Tuinvereniging Ons Buiten

De tuinvereniging Ons Buiten is opgericht op 2 januari 1957. Ons Buiten is ontstaan door een fusie van 5 tuinverenigingen ten noorden van Leiden. Daarmee werd het grootste volkstuincomplex van Leiden gerealiseerd.

Het complex ’Ons Buiten’

Het complex Ons Buiten is gelegen tussen de Slaaghwijk en de Willem de Zwijgerlaan. De tuinvereniging is 1 van de zeven volkstuin complexen die de Leidse Bond van Amateur-tuinders in het beheer heeft van de Gemeente Leiden. De oppervlakte van het complex bedraagt 167.754 m2, waarvan een gedeelte gemeenschappelijk groen is.

Het complex telt 441 tuinen. De oppervlakte per tuin is 380 m2 inclusief paden, sloten, speelruimte voor kinderen, clubhuis en parkeerterrein.

Het is een bijzonder fraai complex en van de weinige complexen waar stenen tuinhuisjes gebouwd zijn. De paden zijn er verhard en de afscheiding van de paden en tuin is uitgevoerd met een liguster haag. Het complex is voorzien van veel groen, bomen, struiken en kent een grote diversiteit aan vogels.

Activiteiten

Niet alleen het tuinieren (wat natuurlijk wel het hoofddoel is) maar ook vele andere activiteiten worden georganiseerd door de diverse commissies. Als voorbeeld noemen wij klaverjassen, sjoelen, dans-bingo-avonden en kindermiddagen georganiseerd door de evenementen commissie.

Daarnaast is er een tentoonstelling- en bloemschikcommissie. De bloemschikcommissie houdt zich als belangrijkste bezig met het organiseren van bloemschikcursussen.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Tuinvereniging Ons Buiten

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Tuinvereniging Ons Buiten vindt u ook: