deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Kruidenhoeve

Balkbrug - Overijssel

print
Naam
De Kruidenhoeve
Adres
Den Oosterhuis 10
PC/Plaats
7707 PE Balkbrug
Telefoon
0523-656049
E-mail
Website

Locatie De Kruidenhoeve

Beschrijving De Kruidenhoeve

De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal. Vlakbij het oude Jodenvonder over de Reest staat een ooievaarsnest, waar sinds enkele jaren ooievaars hun vaste stek hebben gevonden.

Op deze mooie plek staat de oude Saksische boerderij van Willem en Anneke Smits. In 1979 streken zij neer op deze mooie plek en vanaf die tijd werd hard gewerkt in en rond de boerderij.

De grond is vanaf die tijd uitsluitend biologisch bewerkt. Dat betekent dat er geen gif, bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest is gebruikt. Pas in de negentiger jaren ontstonden de tuinen met de vele (genees)kruiden en vaste planten. In de zomermaanden zijn de tuinen te bezichtigen.

De Tuinen omvatten een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meter. Bostuin, disteltuin, moestuin, bijen- en vlindertuin met bijenstal, schuur/expositieruimte/theehuis, kunstwerk van Jef Depassé, boomgaard, poel, kleurige borders met sierplanten, maar vooral (genees)kruiden, wilde bloemen en veel meer.

Een pad van bijna een kilometer lengte voert langs alle mooie plekjes en zitjes. Verder zijn er het Geurlaantje en het Kruidenpad en er is een heksentuin met vooral heksenkruiden (ook afweerkruiden tegen heksen en duivels) en gifplanten.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Kruidenhoeve

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Kruidenhoeve vindt u ook: