deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Hortus Alkmaar

Alkmaar - Noord Holland

print
Naam
Hortus Alkmaar
Adres
Berenkoog 37
PC/Plaats
1822 BH Alkmaar
Telefoon
072-5669639
E-mail
Website

Locatie Hortus Alkmaar

Beschrijving Hortus Alkmaar

De Hortus Alkmaar is een bijzondere kruidentuin. Verscholen tussen de gebouwen op een industrieterrein bevindt zich namelijk een prachtige oase met daarin de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van Nederland. Op een oppervlak van 2 hectare staan meer dan 550 verschillende soorten planten, waaronder veel inheemse, maar ook soorten uit andere werelddelen zoals Amerika, Afrika en Azië.

De collectie is deels afkomstig uit andere ecologische tuinen in Europa. De rest komt uit eigen verzamelingen. Er zijn ook verschillende bijzondere soorten planten bij, zoals gentianen, orchideeën, wilde cyclamen en alruinwortel. Vrijwel alle planten in de Hortus Alkmaar zijn geschikt voor gebruik in natuurlijke geneesmiddelen.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Hortus Alkmaar

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Hortus Alkmaar vindt u ook: