deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Eco-tuin Keutenberg

Schin op Geul - Limburg

print
Naam
Eco-tuin Keutenberg
Adres
Keutenberg 5
PC/Plaats
6305 PP Schin op Geul
Telefoon
043-4592007
E-mail
Website

Locatie Eco-tuin Keutenberg

Beschrijving Eco-tuin Keutenberg

Onze Eco-tuin bestaat uit verschillende delen:

Ecotuin KeutenbergSierweide
Naast het huis is een ’eetbare sierweide’ met terrasjes. Er bevinden zich bijzondere eetbare kruiden, struiken en bomen waartussen zich de tafeltjes en de stoelen voor onze gasten bevinden. Er is één overdekt terrasje voor als het te heet is of regent. In deze tuin lopen enkele kippen vrij rond. Bij deze tuin bevindt zich de fietsenstalling.

Terras
Achter het huis ligt nog een klein beschut terras met uitzicht op de stijlvolle moestuin met voorin een waterpartij met inheemse amfibieën en aan het einde een kas verscholen onder een, aan de noordzijde gelegen, walnotenboom. De moestuin is volgens ecologische principes opgezet en heeft veel educatieve waarden.

Moestuin
Achter de moestuin grenst een kruidenveld waarin een vijver ligt met amfibiën. Dit kruidenveld wordt ecologisch onderhouden om flora en fauna een nieuwe kans te geven. Er is ook een kleine kas waarin mediterrane en tropische eetbare planten gekweekt worden.

Milieuvriendelijk
Wij gebruiken geen kunstmest en chemische synthetische bestrijdingsmiddelen, composteren staat in de tuin centraal. Verder nemen wij zoveel mogelijk andere milieuvriendelijke maatregelen; zoals het scheiden van afval, waterbesparing met behulp van reservoirs en energiebesparing met zonneboilers en collectoren.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Eco-tuin Keutenberg

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Eco-tuin Keutenberg vindt u ook: