deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Arboretum Poort-Bulten

De Lutte - Overijssel

print
Naam
Arboretum Poort-Bulten
Adres
Lossersestraat 70a
PC/Plaats
7587 PZ De Lutte
Telefoon
E-mail
Website

Locatie Arboretum Poort-Bulten

Beschrijving Arboretum Poort-Bulten

Het Arboretum Poort-Bulten is gelegen in De Lutte (gemeente Losser) aan de weg naar Losser, even buiten het dorp. Het terrein heeft een oppervlakte van 19 hectare, waarvan 10 hectare in beslag wordt genomen door het arboretum. De rest van het terrein bestaat uit een natuurterrein met daarin een uniek poelenlandschap en een bosstrook.

Het arboretum is een fraai aangelegd park met daarin circa 2500 bomen en heesters, verdeeld over 1000 verschillende soorten. Bijna alle bomen en heesters zijn voorzien van een bordje met daarop de Nederlandse en Duitse naam evenals de Latijnse namen van de soorten en van de familie waartoe ze behoren.

Door de parkachtige aanleg is het arboretum, naast een unieke leerschool van de natuur, een fraai en uitnodigend wandelgebied dat in elk jaargetijde zijn bekoring heeft. In het informatiecentrum worden interessante tentoonstellingen gehouden.

Openingstijden
Het arboretum is het hele jaar dagelijks te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Entree
Gratis

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Arboretum Poort-Bulten

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Arboretum Poort-Bulten vindt u ook: