deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Tuin van Vic en Anne Janssen-Meyers

Diepenbeek - Limburg (B)

print
Naam
Tuin van Vic en Anne Janssen-Meyers
Adres
Hoogblookstraat 17
PC/Plaats
3590 Diepenbeek
Telefoon
0032 11 321055
E-mail
Website

Locatie Tuin van Vic en Anne Janssen-Meyers

Beschrijving Tuin van Vic en Anne Janssen-Meyers

Alhoewel de tuin de laatste jaren een kleine gedaante verwisseling heeft ondergaan is het nog steeds de "romantische Engelse cottagegarden" zoals hij in de meeste tuinbladen wordt bestempeld.

Het is een tuin van 2100m2, vol van verrassingen. Je kan hem niet in zijn geheel aanschouwen. Je moet zijn slingerende wegen volgen langs de vele zithoekjes en de verdoken kamers. Langs elk hoekje verrast hij je met rustpunten en borders met vaste planten vrijwel allen in pasteltinten. Tevens is er rekening gehouden met hoogte niveau’s, die het zicht breken en de verrassende hoekjes onzichtbaar houden tot je er zelf mee geconfronteerd wordt.

Bij het betreden van het pand aan de voorzijde van de woning is de tuin opzettelijk sober gehouden. Eenmaal het poortje ( de inkom van de tuin) gepasseerd , voorbij het overdekte terras, komt men op een lang smal pad, bestaande uit natuursteen, dat leidt naar de tuin zelf. Dit lange smalle pad heb ik de naam "het buxus pad" gegeven, omdat er gewerkt is met veel buxus en groenblijvende planten.

Ook een kleine vaste-planten border ligt er in verwerkt. Op het einde van dit pad sta je voor een vijftal prachtige kleine tuinbomen. Deze zijn mooi in de zomer, maar nog mooier in de herfst wanneer de bladeren hun prachtige herfstkleuren geven.

De tuin is in feite opgedeeld in twee compartimenten. Het eerste gedeelte waarin de vijver ligt, het andere gedeelte waar de grote treurwilg de blikvanger is. Het is rond deze vijver dat de tuin eigenlijk, beetje bij beetje, werd aangelegd. Vermits de ideeen en de aanleg volledig van mijzelf zijn, gebeuren er nog elk jaar veranderingen die moeten leiden naar verbeteringen.

Een mooie tuin ontstaat zelden bij toeval, hij moet beetje bij beetje gecreeerd worden. Zo heb ik een hosta-pad ontworpen dat, slingerend langs de vijver, tussen de bomen door, zijn weg vindt naar het grote overdekte terras. Op dit pad kun je de schoonheid ontdekken van de " hosta’s" gecombineerd met allerlei grassoorten en andere prachtige planten.

De ornamenten in de tuin die later werden toegevoegd zijn zo gekozen en in het geheel ingeplant zodat ze de tuin kompleter maken.

Ook aan rozen en clematissen ontbreekt het niet. Er is een groot assortiment van clematissen waarvan vele viticella soorten.

Na één van de zonneterrasjes kun je wat verkoeling zoeken op een van de schaduwterrasjes, aan de rand van de mooie natuurlijke vijver of onder een tak van de imposante treurwilg.

Achter de tuin bevindt zich nog één ha grote weide waar men vanuit de doorkijkgaten in de tuin het leven en het gedrag van mijn lievelingsdieren de herten kan volgen.

De tuin is op afspraak te bezoeken.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Tuin van Vic en Anne Janssen-Meyers

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Tuin van Vic en Anne Janssen-Meyers vindt u ook: