deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Museumboerderij De Karstenhoeve

Ruinerwold - Drenthe

print
Naam
Museumboerderij De Karstenhoeve
Adres
Dr. Larijweg 21
PC/Plaats
7961NL Ruinerwold
Telefoon
0522-481447
E-mail
Website

Locatie Museumboerderij De Karstenhoeve

Beschrijving Museumboerderij De Karstenhoeve

De landerijen rond het Drentsche dorpje Ruinerwold waren in vroeger tijden in gebruik door boerenbedrijven; keuterboertjes en herenboeren. De verschillen waren groot. Aan het eind van de zeventiende eeuw ( 1680) leefde het vermogende boerengeslacht
Karsten in een grote Saksische boerderij. Tot 1841 hebben zij daar gewoond en gewerkt.

In 1925 werd de Dokter Larijweg aangelegd, als vervanging van de smalle "vonders" waarmee de boerderijen met elkaar verbonden waren. Duizend hoogstam perenbomen werden bij die gelegenheid langs de weg geplant. De bloeiperiode is ieder voorjaar weer een feest.

De museumboerderij beschikt over een indrukwekkende collectie gebruiksvoorwerpen, kleding, huisvlijt en landbouwwerktuigen.

Een enthousiast team van gidsen vertelt u graag het verhaal van romantiek en harde werkelijkheid van het boerenleven. Tijdens openingsuren verzorgen zij op gezette tijden in kleine groepen een boeiende rondleiding door de museumboerderij.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Museumboerderij De Karstenhoeve

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Museumboerderij De Karstenhoeve vindt u ook: