deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Pari-daeza

Loenen - Gelderland

print
Naam
Pari-daeza
Adres
Eerbeekseweg 93
PC/Plaats
7371 CD Loenen
Telefoon
055-505.1095
E-mail
Website

Locatie Pari-daeza

Beschrijving Pari-daeza

De Naam
De naam Pari-daeza stamt uit de taal van de Meden (PerziŽ) en betekent "ommuurde tuin" De ommuurde tuinen van de perzische vorsten waren hun priveplek, hun paradijs. Via het Hebreeuws is Pari-daeza in de westerse talen verschenen als o. m. paradijs.

Tuinkamers
Onze tuin omvat een aantal tuinkamers: een "warme" en een "koude" border, een ítraditioneleí voortuin, een kruidentuin, een kassentuin, een mediterrane tuin, een boomgaard (de Snoeptuin), een terras met dakperen (Klein Toscane), een Pepertuin, een ommuurde tuin (de Kloostertuin) en een rommel/experimenteer hoekje (Mesa Grise).

Kenmerken
Onze tuin heeft een aantal algemene kenmerken die door de hele tuin terugkomen: gebruik van harde materialen (bestrating, metselwerk, steigerbuis), fruit en noten (veel als leifruit tegen de baksteenmuren) en (sub-)tropische kuipplanten, waaronder ook weer veel fruit.

Openstelling
Onze tuin is geopend voor bezichtiging tijdens het open tuinen weekend van Groei en Bloei in juni, het laatste weekend van juli en het laatste weekend van augustus. Voorts op afspraak. Als wij thuis zijn bent u altijd welkom als het bord "OPEN" uithangt.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Pari-daeza

  • Geen activiteiten bekend