deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

De Tuinen van Knoevenoord-Hall

Hall - Gelderland

print
Naam
De Tuinen van Knoevenoord-Hall
Adres
Knoevenoordstraat 70
PC/Plaats
6964 BK Hall
Telefoon
0313-657823
E-mail
Website

Locatie De Tuinen van Knoevenoord-Hall

Beschrijving De Tuinen van Knoevenoord-Hall

Van het ca zes hectaren grote weiland is de helft getransformeerd tot een tuin met een duidelijke franse- barokke inslag. Bomen en struiken zijn in een sterk geometrische patroon aangeplant.

De aldus gecreŽerde doorzichten vragen om accenten waar de blik van de aanschouwer op kan blijven rusten. Ornamenten die vaak uit meerdere gezichtshoeken de aandacht trekken vervullen deze taak.

Omdat ik een voorliefde heb voor Franse Barok tuinen, zijn de ornamenten dan ook kopieŽn van barokke exemplaren.

Het figuur bestaande uit vier gazons omgeven door met grind ingestrooide paden met in het midden een fontein vormt hiervan een duidelijk voorbeeld. De fontein met drie schalen is geheel vervaardigd uit wit marmer . Ook de daar aanwezige beelden zijn marmeren exemplaren.

De tuin kenmerkt zich door de symmetrie, het perspectief en de herhaling.

Om de tuin in zijn geheel te beleven, is het noodzakelijk zowel heen als terug door de verschillende figuren te lopen en te genieten van het lijnen en vormen spel. Ook buiten de figuren om is het blikveld telkens weer afwisselend en spannend.

U zult vergeefs zoeken naar bijzondere planten of bloemen. Slechts daar waar de kleur een accent toevoegt staan eenjarige planten. Ik hoop dat u net als ik geniet van de strakke vormen de sterke perspectief en de verscheidenheid in vormen van de bomen en struiken . Een onregelmatige parel zoals Barrok betekent. Onregelmatig ja of het een parel is moet u zelf maar beoordelen.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij De Tuinen van Knoevenoord-Hall

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van De Tuinen van Knoevenoord-Hall vindt u ook: