deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Botanische Tuinen Utrecht

Utrecht - Utrecht

print
Naam
Botanische Tuinen Utrecht
Adres
Budapestlaan 17
PC/Plaats
3584 HD Utrecht
Telefoon
030 - 25 35 455
E-mail
Website

Locatie Botanische Tuinen Utrecht

Beschrijving Botanische Tuinen Utrecht

In 1963 is begonnen met de aanleg van de Tuinen rondom Fort Hoofddijk op het Universiteitscomplex De Uithof. Fort Hoofddijk (eigenlijk Werk aan de Hoofddijk) is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en stamt uit 1879.

In de jaren ’80 verhuisden de botanische collecties van Iniversiteit Utrecht van verschillende locaties naar Fort Hoofddijk. Alleen het Von Gimborn Arboretum bleef als aparte tuin bestaan.

Op Fort Hoofddijk zijn verder de volgende onderdelen te vinden: Systeemtuin, Buitenfort en het Kassencomplex. Later zijn de Thematuin, de Tuinwinkel en De Vlinderhof toegevoegd.

De oppervlakte van Fort Hoofddijk is 8 hectare en er bevinden zich ruim zesduizend plantensoorten. Naast al die plantensoorten komen er ook talloze dieren voor zoals de Vroedmeesterpad, de Ringslang, de Muurhagedis, de Bunzing en talrijke vogel- en vlindersoorten.

De tuin is geopend voor het publiek en regelmatig worden speciale activiteiten georganiseerd. Voor groepen bestaat de mogelijkheid om een rondleiding aan te vragen.

Foto’s: Akkie Joosse

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Botanische Tuinen Utrecht

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Botanische Tuinen Utrecht vindt u ook: