deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Kasteel Baexem

Baexem - Limburg

print
Naam
Kasteel Baexem
Adres
Kasteelweg 7a
PC/Plaats
6095ND Baexem
Telefoon
0475 453205
E-mail
Website

Locatie Kasteel Baexem

Beschrijving Kasteel Baexem

De naam Baexem komt voor het eerst voor in een Charter uit juni 1244 en onlangs is er bij het kasteel een zeer bijzondere vondst gedaan: een zegelring van voor 1293 van ridder Lenvalus van Baexem. Uit opgravingen is gebleken dat het kasteel toen bestond uit een grote donjon. De fundamenten daarvan liggen onder de oostpunt van het huidige gebouw.

In 1987 kochten de huidige eigenaren Jan en Theo Peters de helft van het kasteel dat onbewoonbaar was. Met behulp van Gemeente en Rijk is in 1992 de restauratie ter hand genomen. In de loop de tijd is het kasteel 13 keer verbouwd en in de 17e eeuw kreeg het zijn huidige vorm. De slotgracht en het poortgebouw zijn in de loop van de 19e eeuw verdwenen.

In de koopakte wordt overigens melding gemaakt van een goudschat die ergens op het terrein verborgen moet liggen. Ondanks verwoede pogingen heeft de familie Peters daar nog geen spoor van gevonden.

De Tuinen van Kasteel Baexem
Zodra je door de poort gaat, aan de linkerkant van het voorplein doe je het tweede hekje open. Daar begint de tuin van Jan Peters. Zo’n 20 jaar geleden is zij, samen met haar kinderen, vrienden en vele vrijwilligers begonnen aan een enorm project wat nu bekend staat als De Tuinen van Kasteel Baexem.

Door jaren ervaring en vooral ernstig veel liefde voor het vak staat er nu een tuin met een geheel eigen karakter. De variatie aan flora en fauna is gigantisch, het gras is groen en elk jaargetij geeft de tuin een ander gezicht, je verveelt je nooit.

De combinatie van slingerpaadjes, vijvers en verborgen plekjes zorgen voor een meer dan aangenaam verblijf.

Een bezoek is alleen al voor de originele ideeŽn en de omgang met diverse materialen meer dan de moeite waard.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Kasteel Baexem

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Kasteel Baexem vindt u ook: