deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Hortus Botanicus Amsterdam

Amsterdam - Noord Holland

print
Naam
Hortus Botanicus Amsterdam
Adres
Plantage Middenlaan 2a
PC/Plaats
1018 DD Amsterdam
Telefoon
020 - 625 90 21
E-mail
Website

Locatie Hortus Botanicus Amsterdam

Beschrijving Hortus Botanicus Amsterdam

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 6.000 planten van ruim 4.000 soorten. De Hortus ligt in de Plantagebuurt, aan de rand van het hectische Amsterdamse centrum. Maar achter de 300 jaar oude toegangspoort is het alsof de stad haar adem even inhoudt.

Oorspronkelijk was de Hortus een medicinale kruidentuin, opgericht in 1638 door het Amsterdamse stadsbestuur. De stad had net een pestepidemie achter de rug. Kruiden waren destijds van levensbelang, als basis voor medicijnen. In de Hortus bekwaamden artsen en apothekers zich in de receptuur.

Dankzij de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie breidde de Hortus zich in de 17e en 18e eeuw snel uit. De VOC-schepen brachten niet alleen kruiden en specerijen mee, maar ook exotische sierplanten. Enkele ’kroonjuwelen’ van de Hortus stammen uit deze periode, zoals de 300 jaar oude Oostkaapse broodboom.

Midden in dit levende museum ligt de Oranjerie met een van de mooiste terrassen van Amsterdam. Dit museumcafé heropende eind 2003 zijn deuren na een ingrijpende restauratie. Sindsdien verhuurt de Oranjerie twee zalen voor exclusieve feesten of vergaderingen.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zon- en feestdagen 10.00 - 17.00 uur

In december en januari sluit de tuin om 16.00 uur.

In juli en augustus is de Hortus elke dag open tot 21.00 uur. Gedurende deze zomermaanden kunt u vanaf 18.00 tot 20.30 uur ook eten in de Oranjerie.

Gesloten is de Hortus op 1 januari en 25 december (1e Kerstdag). Voor honden en andere huisdieren is de Hortus altijd verboden terrein.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Activiteiten bij Hortus Botanicus Amsterdam

  • Geen activiteiten bekend

In de nabije omgeving van Hortus Botanicus Amsterdam vindt u ook: