deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Nazomerweekend

t/m 2022

print
Locatie
Plaats
Midden-Brabant
Provincie
Noord Brabant
Website

Nazomerweekend

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus zwaaien de tuinpoorten voor de laatste keer dit jaar open in de tuinen Midden Brabant. Je bent inmiddels al voor het 18e achtereenvolgende jaar van harte welkom in de tuinen. Door de jaren heen zijn er tuinen die hun poorten hebben gesloten en er zijn nieuwe tuinen bijgekomen. De tuiniers zijn trots op hun tuin die ze vaak zelf ontworpen en aangelegd hebben. Ze willen je dan ook laten meegenieten van al het moois.

De tuinen liggen niet al te ver uit elkaar in Loon op Zand, ’s Gravenmoer, Sprang-Capelle en Drunen. Pak dus eventueel de fiets en maak er een fijne fietstocht van door het mooie Brabantse land. Misschien lukt het niet in een dag, maar dan plak je er toch nog een dagje aan vast. Wees welkom in de volgende tuinen:

Tuin De Dwerg, Kleinestraat 17, Drunen
Waar men je welkom heet in hun 1000 m2 grote en verrassend ingedeelde tuin. Een aantal bijzondere kuipplanten sieren het terras en er zijn bijzondere bomen en een kleurige bloementuin.

Groenhoven, Raadhuisstraat 112 Sprang-Capelle
Midden in het dorp ligt, achter het jaren ’30 huis, een stijlvolle tuin met mooie oude bomen, sfeervolle terrasjes en als pièce de résistance, een prachtig tuinhuis midden in de tuin.

Boomkwekerij Struijk, Nieuwevaart 62, Sprang-Capelle
Landelijk gelegen aan de westrand van het dorp. Er is een mooi assortiment heesters, bomen en vaste planten. Ideeën doe je op in de royale voorbeeldborders rondom het woonhuis en de kwekerij. www.boomkwekerijstruijk.nl

De Tuynkamer, Vaartweg 35, ’s Gravenmoer
Een bloemrijke Engels aandoende cottagetuin van 2700m2. Borders op kleur omzomen het gazon met bijzondere bomen en een orangerie. Hagen verbergen de kleinere tuinen zoals een rozentuin, een spiegelende vijvertuin en de blauw-gele tuin. www.tuynkamer.eu

Ons Buiten, Kraanven 10, Loon op Zand
Ons Buiten is een landschappelijke tuin van 1,2 ha. Dwaal rond langs de borders en over het bospad. Geniet van het groen en de rust. De eigenaar is ook imker en de diverse bijenvolken hebben een plekje in de tuin gevonden. Alleen open op zondag 28 augustus.

Hof ’t Einde, Bergstraat 66, Loon op Zand
Een tuin van 5000m2. Ook hier een mooie vijver, fraaie borders en aparte bomen. Geniet op de rond-gemetselde bank van het uitzicht op de tuin. www.hofteinde.nl

Tuinen Landgoed Het Witte Kasteel, kasteellaan 17, Loon op Zand
De tuinen rondom het kasteel, midden in het dorp zijn door een aantal vrijwilligers met liefde opnieuw aangelegd en onderhouden. Een rozentuin, kruidentuin en boomgaard met oude rassen zijn te bewonderen. Alleen open op zondag 28 augustus vanaf 11.00 uur.

De tuinen zijn open van 10 tot 17 uur. Entree € 2,50 p.p.p.t. (graag zoveel mogelijk gepast contant. Een pin is niet beschikbaar. Bij Struijk kan wel gepind worden)

In de tuinen staat een kopje koffie of thee klaar.

Verdere informatie, contactgegevens en mooie foto’s van de tuinen op www.tuinenmiddenbrabant.nl

 

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie De Tuynkamer

Locatie
Adres
Vaartweg 35
PC/Plaats
5109 RB `s Gravenmoer
Telefoon
0162-322665 of 06-20 45 71 85
E-mail
Website