deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Wandelexpositie "Op de Tuin"

t/m 2022

print
Locatie
Plaats
Amsterdam
Provincie
Noord Holland
Website

Wandelexpositie "Op de Tuin"

Fotograaf Michael Floor portretteerde ter ere van het eeuwfeest van het tuinpark, 100 tuinders van Ons Buiten. Met zijn analoge camera legde hij de diversiteit aan bewoners van het park vast in de intimiteit van hun eigen tuin en huisje. ‘Het park is een bijzonder stuk erfgoed van de stad en ik ben trots op al die verschillende gebruikers’, aldus Floor, die zelf een tuin op het park heeft.

De levensgrote portretten staan vanaf 12 juni tot eind september 2022 langs de hoofdlanen van het tuincomplex en zijn door iedereen gratis dagelijks te bezoeken. De foto-expositie wordt feestelijk geopend op 12 juni als van 11 tot 16 uur ook Open Parkdag en Tuinkunst op Ons Buiten worden gevierd.

Michael Floor over 100 portretten
‘Terwijl de stad groeit en versteent, is de behoefte aan groen in Amsterdam groter dan ooit. Amsterdamse volkstuinparken kennen een enorme biodiversiteit, van ijsvogels en uilen tot vossen en wilde orchideeën. Maar ook is het een genot om te wandelen over de tuinparken en te kijken naar uiteenlopende tuinen, bevolkt door een diversiteit aan mensen die de natuurverscheidenheid naar de kroon steekt.

Opleiding, inkomen, leeftijd en afkomst doen niet ter zake: de gezamenlijke liefde voor het tuinieren werkt verbindend. Een gezamenlijkheid die met de gentrificatie en stijgende huizenprijzen niet meer vanzelfsprekend is in de stad Amsterdam.

Met deze portretserie wil ik Amsterdammers verleiden tot een laagdrempelige, kunstzinnige wandeling over volkstuinpark Ons Buiten. De portretten geven op speelse wijze een gezicht aan de normaal onzichtbare bonte verzameling volkstuinders.

Met de expositie dragen we bij aan de toegankelijkheid van de groene oases als een belangrijk middel om alle stadsbewoners meer natuur te bieden.’

Over Michael Floor
Floor exposeert met zijn foto’s sinds 2012. Zijn werk was te zien op het fotofestival Naarden, in de Balie, het Fotomuseum Den Haag en in de OBA Amsterdam. Daarnaast werkt hij voor het Van Gogh Museum, We Are Public, McDonalds en de Fotovakschool. Foto’s van Floor verschenen in Het Parool, NRC en VICE.

Praktische informatie
Tuinpark Ons Buiten, Riekerweg 15, 1066 BT Amsterdam

Vanaf zondag 12 juni tot eind september. Dagelijks vrij te bezoeken. Gratis parkeren.

Zie ook:

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Volkstuinpark Ons Buiten

Locatie
Adres
Riekerweg 15
PC/Plaats
1066 BT Amsterdam
Telefoon
020 - 61 74 707
E-mail
Website