deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve

t/m 2020

print
Locatie
Plaats
Wolfheze
Provincie
Gelderland
Website

Mededeling

Vanwege de uitbraak van het Corona-virus kunt u ervan uitgaan dat alle activiteiten op opentuinagenda tot nader order zijn uitgesteld of afgelast.


Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve

Voorproefje van de lente tijdens Sneeuwklokjesfeest

Buiten is de wereld in februari nog winters grijs. Maar op De Boschhoeve in Wolfheze voel je de lente al tijdens het Sneeuwklokjesfeest op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari. Voor alle liefhebbers van vroegbloeiende bolgewassen is dit een speciaal evenement. Veel bezoekers komen hier jaarlijks voor terug. Niet alleen uit eigen land maar van ver over de landsgrenzen.

In de borders, de boomgaard en het zogeheten ‘voorjaarslaantje’ kunnen meer dan 350 soorten sneeuwklokjes van alle kanten worden bewonderd. De onderlinge verschillen in grootte, kleuren en vormen zijn dan namelijk goed te zien. Veel bijzondere cultivars komen inmiddels, na jarenlange zorg en aandacht, uit de eigen tuin van de Boschhoeve.

Binnen staan vrolijke kleine tulpjes, krokussen, narcissen en prachtige pioenrozen klaar voor iedereen die op zoek is naar kleur in het vroege voorjaar. De bollenkisten zijn gevuld met zomerbollen waaronder heel veel dahliasoorten. Collega kwekers komen met variaties van kerstrozen, alpine planten en vroeg bloeiende heesters en bomen.

In de grote schuur, op het erf en in de tunnel vinden liefhebbers kramen met galanthofilia waaronder wenskaarten, botanische tekeningen, serviesgoed, vazen, servetten, kleding en sieraden. Bij allemaal speelt het sneeuwklokje de hoofdrol. In de theeschenkerij kunnen bezoekers terecht voor koffie en thee met lekkers, soep, broodjes en quiches.

Entree
De entree op 6, 7, en 8 februari bedraagt € 4,- p.p. Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Open Sneeuwklokjesdagen
Op 15, 22 en 29 februari zijn de tuin en de kwekerij eveneens geopend. In de tuinen bloeien dan sneeuwklokjes in combinatie met krokussen, winterakonieten en kerstrozen. In de afgelopen jaren zijn veel soorten uitgegroeid tot forse pollen en dat zorgt voor prachtige plaatjes. Op deze drie zaterdagen is de toegang gratis.

 

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kwekerij De Boschhoeve

Locatie
Adres
Boshoeve 3
PC/Plaats
6874 NB Wolfheze
Telefoon
026 4821231
E-mail
Website