deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

NBS-nationale fruittentoonstelling en Europom 2019

t/m 2019

print
Locatie
Plaats
Bilzen
Provincie
Limburg (B)
Website

NBS-nationale fruittentoonstelling en Europom 2019

Europom is sedert 1989 een samenwerkingsverband, door de Nationale Boomgaardenstichting vzw (NBS) in het leven geroepen, tussen een aantal vrijwilligersverenigingen uit verschillende Europese landen, met als voornaamste doelstelling ’het behoud, de promotie, de studie en de pomologie van streekeigen fruitrassen’.

Om de vijf jaar is het de beurt aan de NBS om Europom(r) in eigen land te organiseren, zoals dit in 2019 terug het geval is. Het is daarom ook dat onze jaarlijkse nationale fruittentoonstelling dit jaar samenvalt met de Europom(r)-tentoonstelling. Dit geeft meteen al een eerste indruk omtrent de grootte van het evenement.

Heel wat landendelegaties zullen deelnemen met hun eigen historische fruitvariëteiten.

U ontmoet er fruitexperts van over heel Europa. De NBS zal België vertegenwoordigen met het allerbeste van haar hoogstamfruitvariëteiten, zal er pomologische seminaries houden en zal er ook vruchten determineren. Daarom, heeft u onbekende vruchten in uw boomgaard ?... Breng ze gerust mee, onze ervaren pomologen zullen ze trachten op naam te brengen. In totaliteit zullen maar liefst meer dan 1000 appel- en peervariëteiten de revue passeren.

Verder besteden we heel wat aandacht aan alles omtrent fruitverwerking, presenteren we onze ambachtelijke stroopvariëteiten en puur natuurlijke appelsappen en bieden we u de mogelijkheid tot het proeven van verschillende hoogstamfruitvariëteiten (met de mogelijkheid tot aankoop).

Dat dit alles mag plaatsvinden in de majestueuze omgeving van kasteeldomein Alden Biesen in Bilzen (Belgisch-Limburg), geeft het hele fruitgebeuren nog een extra elan.

Europom(r) is geschikt voor jong en oud, voor zowel families, fruitliefhebbers als fruitexperts. Nergens leer je zoveel over fruit als op deze internationale tentoonstelling. Bovendien zijn al de tentoongestelde hoogstamvruchten cultureel erfgoed.

Het volledige programma zal u kunnen terugvinden op onze website.

Wij hopen ieder van u te mogen verwelkomen. Vertel het gerust verder aan familie, vrienden en kennissen. Alvast tot dan!

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Landcommanderij Alden Biesen

Locatie
Adres
Kasteelstraat 6B
PC/Plaats
3740 Bilzen
Telefoon
E-mail
Website