deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Bijzondere Plantenmarkt

2019

print
Locatie
Plaats
Nijmegen
Provincie
Gelderland
Website

Mededeling

Vanwege de uitbraak van het Corona-virus zijn verschillende activiteiten afgelast. Informeer daarom - indien mogelijk - via telefoon of website of de activiteit nog doorgang vindt.


Bijzondere Plantenmarkt

42e Bijzondere Plantenmarkt van Succulenta

Op zondag 23 juni kunnen liefhebbers van cactussen en vetplanten en andere exotische planten terecht op de Bijzondere Plantenmarkt in het Kolpinghuis in Nijmegen. De markt biedt een rijk en prikkelend aanbod aan bekende soorten als geneeskrachtige aloe vera, bol- en zuilcactussen, opmerkelijke penisplanten en chaotische medusahoofden, maar ook zeldzame, soorten voor de specialist. Ook dit jaar met een uitgebreide tentoonstelling van bonsai-boompjes. De markt is van 10 - 15.30 uur. entree €1,50.

Zowel de doorgewinterde verzamelaar als toevallige passant vindt tussen de honderden cactussen, rots- en vetplanten, kuip- en knolplanten wel een lekker ruikende, zijdezachte of exotisch geurende plant die in geen tuincentrum is te verkrijgen. Stoere planten met dikke stammen, knuffelbare hangcactussen, forse knollen van olifantspoten, goedkope centenbomen of een ‘geliefde’ grootmoedersstoel, ze staan naast typische agaves van de Middellandse Zee of stinkende aasbloemen en vleesetende planten. Sommige vetplanten zijn winterhard, andere zijn juist warmteminnende zomerbloeiers.

De meeste standhouders zijn doorgewinterde hobbyisten die de planten zelf zaaien, stekken en opkweken. Zij geven graag deskundig advies bij hun planten, die verder gaat dan internetwijsheid.

Ook dit jaar poseren tientallen bijzonder gestileerde boompjes van de Bonsai-vereniging Nijmegen op de Bijzondere Plantenmarkt van Vereniging Succulenta, afdeling Nijmegen. De Nederlands – Belgische vereniging Succulenta bestaat dit jaar 100 jaar.

Kolpinghuis (Nabij NS-station).

Parkeren: Keizer Karelgarage, Van Schaeck Mathonsingel 22.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kolpinghuis

Locatie
Adres
Smetiusstraat 1
PC/Plaats
6511 ER Nijmegen
Telefoon
024 322 69 21
E-mail
Website