deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

TuinKunst Open Tuin en Kunstmarkt

2019

print
Locatie
Plaats
Amsterdam
Provincie
Noord Holland
Website

Mededeling

Vanwege de uitbraak van het Corona-virus zijn verschillende activiteiten afgelast. Informeer daarom - indien mogelijk - via telefoon of website of de activiteit nog doorgang vindt.


TuinKunst Open Tuin en Kunstmarkt

Op zondag 16 juni a.s. zijn alle tuin-, natuur- en kunstliefhebbers van jong tot oud weer van harte welkom op TuinKunst, de open tuinen dag van volkstuinpark Ons Buiten. TuinKunst is bedoeld om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de prachtige tuinen en de Amsterdamse natuur op volkstuinpark Ons Buiten. Dit jaar staat de open tuinen dag in het teken van de bijen. Bijen zijn belangrijk voor behoud van onze natuur. We kunnen niet zonder onze bijen!

Met de open tuinen dag wil volkstuinpark Ons Buiten zoveel mogelijk mensen laten genieten van de groene longen van de stad. Vanaf 11.00u tot 16.00u is er veel te zien en te beleven. U kunt uitgebreid rondsnuffelen op de grote kunstmarkt met meer dan 40 kramen, er is live muziek van band Swing Supply en natuurlijk is er een zonnig terras met lekkere hapjes en drankjes. Maak een rondwandeling over het tuinpark en geniet van alles dat groeit en bloeit.

Op de kunstmarkt staan professionele en amateurkunstenaars, met schilderijen, foto’s, beelden,

sieraden, knipselkunst, handwerken en andere creatieve uitingen. Onze imker staat er natuurlijk met bijenhoning. Er wordt een groots houtsculptuur gemaakt: de grootste bij van Amsterdam! Komt u met uw kinderen of kleinkinderen? Er is een fijne speeltuin, een speciale kinderknutsel kraam waar kinderen onder deskundige begeleiding hun eigen kunstwerk maken en waar zij zich kunnen laten schminken als een bij. Ook dit jaar rijdt er een minitreintje over het tuinpark.

Volkstuinpark Ons Buiten is al meer dan 90 jaar gevestigd aan de rand van natuurgebied de

Oeverlanden. In de loop der jaren zijn op het park vele unieke en (inmiddels soms enorme) bomen en planten gegroeid. Ook diverse dieren rekenen Ons Buiten tot hun domein. Konijnen, bijen, fazanten, egels, een uilen-echtpaar en vele anderen leven op en rond Ons Buiten. Mede dankzij het milieuvriendelijk tuinieren op het park (we gebruiken bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen) leven planten en dieren en vooral ook mensen ‘onder de rook’ van Amsterdam in een uniek groengebied. Ons Buiten is samen met 25 andere tuinparken in Amsterdam verenigd in de Bond van Volkstuinders.


Praktische informatie voor bezoekers TuinKunst
Zondag 16 juni 2019 van 11:00 tot 16:00
Entree en parkeren zijn gratis.

Adres
Tuinpark Ons Buiten, Riekerweg 15, 1066 BT Amsterdam

Routebeschrijving, foto’s en informatie over Ons Buiten op de website www.ons-buiten.nl

Doorlopend programma
Kunstmarkt - Kinderknutselen - Wandeling (routebeschrijving aanwezig) - Minitreintje - Terras & live muziek

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Volkstuinpark Ons Buiten

Locatie
Adres
Riekerweg 15
PC/Plaats
1066 BT Amsterdam
Telefoon
020 - 61 74 707
E-mail
Website