deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Open Tuin weekend

t/m 2019

print
Locatie
Plaats
Langbroek
Provincie
Utrecht
Website

Mededeling

Vanwege de uitbraak van het Corona-virus zijn verschillende activiteiten afgelast. Informeer daarom - indien mogelijk - via telefoon of website of de activiteit nog doorgang vindt.


Open Tuin weekend

Open Tuin weekend Kasteel Lunenburg in Langbroek

Graag delen we al het moois in de tuin van Kasteel Lunenburg met u tijdens de Open Tuin dagen op zaterdag 15 & zondag 16 juni. De tuin is dan te bezichtigen tussen 10 en 17 uur op de Langbroekerdijk A 99 in Langbroek.

Wandelroutes, vogelhuisjes en terras met lekkers
Er zijn wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u het spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes. De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u uitrusten en genieten van wat lekkers. Kaasboer van Leeuwen uit Doorn zal met de sympathieke Citroënbus aanwezig zijn met een heerlijke lunch, hapjes en drankjes. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet.

Arboretum
Er zijn 19 bijzondere bomen van informatiebordjes voorzien waarmee er een indrukwekkend arboretum ontstaan is.

Imker
Nog zelden heeft u een imker zo enthousiast horen vertellen over de wondere wereld van de bijenvolken. Ton Nahuijsen weet de bezoekers te fascineren met zijn verhalen bij zijn bijenstal. Bij zijn vrouw Lida kunt u terecht voor het kopen van de honing uit eigen tuin.

Zelfgekweekte planten te koop
De planten die tijdens dit weekend te koop zijn, worden door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf gekweekt in de kas en schaduwhallen.

Kunst
In het Koetshuis is een verkoop-expositie van drie zeer diverse kunstenaars. Rini Klaver toont haar bronzen beelden, Thea Figee exposeert met geblazen glasobjecten en miniatuur prenten. Cornelis de Koning is fijnschilder, geheel in de traditie van de oude meesters zoals Caravaggio en Vermeer en toont stillevens op paneel.

Het Droomhuis
De toegangsprijs is 4 euro. Het entreegeld en de opbrengst van de verkoop van de honing van onze imker, planten, catering en (een deel van de) kunst, komt volledig ten goede aan Stichting Droomhuis in Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie over dit bijzondere project zie www.stichtingdroomhuis.nl.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kasteeltuin Lunenburg

Locatie
Adres
Langbroekerdijk A99
PC/Plaats
3947 BE Langbroek
Telefoon
0343 565 010
E-mail
Website