deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Open Tuinendag Westbroek

2019

print
Locatie
Plaats
Westbroek
Provincie
Utrecht
Website

Open Tuinendag Westbroek

Open Tuinen Dag 2019 in Westbroek op zaterdag 25 mei van 10.00 -17.00 uur 

Dit jaar doen vier verschillende tuinen mee.

Van Oost naar West kun je de volgende tuinen bezoeken.

Aan de Oostzijde van Westbroek aan de Dr. Welfferweg ligt een lange, beschutte tuin die diep de zuidelijke weilanden insteekt. Men vindt er weelderige vaste plantenborders en veel soorten bijzondere klimrozen. Een fraai aangelegde vijver ligt aan het terras is en helemaal achterin vindt men een besloten kleine boomgaard. 

Zeer de moeite waard is de grote moerasplanten- en stinzentuin aan de Kerkdijk. Het is een schitterende natuurtuin van zo’n 0,7 hectare. Er staan drie mammoetbomen die wel honderd meter hoog kunnen worden. De tuin is bekend vanwege de vele stinzenplanten in het voorjaar. Dat zijn soorten die honderden jaren geleden naar Nederland gehaald zijn om de tuinen van buitenplaatsen op te vrolijken en te laten zien hoe rijk de eigenaar van de buitenplaats wel niet was.

In de volgende tuin zijn allerlei verhoogde vasteplantenborders te vinden en de bezoeker kan constateren dat de eigenaar dol is op klimrozen. Men heeft in deze tuin een prachtig uitzicht over de weilanden, waar als men geluk heeft op deze dag de koeien buiten lopen. De eigenaar van de tuin zoekt planten met verschillende bladkleur en -structuur bij elkaar zodat de beplanting ook interessant is als de planten níet bloeien, wat de meeste tijd het geval is. 

Aan het westelijk uiteinde van Westbroek ligt de laatste tuin waar de bezoeker een weids uitzicht over de Westbroekse polder voorgeschoteld krijgt. Rondom het grasveld bij het huis vindt men hier een gecultiveerd gedeelte bestaande uit bloemen-en-struikenborders. En wat verder weg langs de sloot ligt een wat wilder gedeelte. Krielkipjes scharrelen in deze tuin vrij rond.

De adressen van oost naar west:

- Dokter Welfferweg 94 

- Kerkdijk 132

- Kerkdijk 127 (paadje in naast nummer 131)

- Kerkdijk 174. 

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Diverse tuinen in Westbroek

Locatie
Adres
Kerkdijk en Dr Welfferweg
PC/Plaats
3615 BD Westbroek
Telefoon
0346282505
E-mail
Website