deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Helleborus- en Tulpendagen

t/m 2019

print
Locatie
Plaats
Espel
Provincie
Flevoland
Website

Helleborus- en Tulpendagen

Helleborus- en Tulpendagen in de Noordoostpolder

Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende Helleborussen en Tulpen in Espel en Creil

De Stekkentuin te Espel is een voorjaars-poldertuin bij uitstek. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart worden er zelfs Speciale Open Dagen gehouden met honderden kleurrijke helleborussen. Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijen-expositie van o.a. helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek.

In de borders zijn vele bijzondere helleborussoorten en –variëteiten in allerlei kleurschakeringen te bewonderen: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig.

Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen.

Voor liefhebbers zijn er, naast helleborussen in de volle grond en vele variëteiten in pot, ook vroegbloeiende bollen verkrijgbaar.

** Gratis entree en koffie.

Tijdens deze open dagen kunt u ook terecht bij Tulpenrondleiding.nl. in Creil

In de kwekerij van Litjens Tulpen gaat u met eigen ogen zien, hoe er vanuit een bol een tulp groeit. Niet op het land, maar lekker warm in de kas. U wordt hartelijk ontvangen in de kantine van Litjens Tulpen, alwaar u een unieke filmpresentatie over het gehele teeltproces van de tulp te zien krijgt. Daarna gaat u mee voor een uitgebreide rondleiding in de kas langs de bloeiende tulpen. Na circa anderhalf uur kunt u zich een heuse tulpenkenner noemen.

Groepen vanaf 8 personen zijn welkom, ALLEEN op afspraak

** Er zijn kosten aan verbonden.

De kwekerij en tuin zijn open van 10.00 -17.00 uur.

Na deze Speciale Open Vrij- en Zaterdagen worden de helleborussen steeds voller en mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker en is De Stekkentuin vanaf april (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open..

Alle andere dagen op afspraak.

Meer informatie: www.destekkentuin.nl en www.tulpenrondleiding.nl

 

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie De Stekkentuin van Wies Voesten

Locatie
Adres
Noordermiddenweg 13
PC/Plaats
8311 PZ Espel
Telefoon
0527-271327
E-mail
Website