deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Tuin- en parkbezichtiging

t/m 2019

print
Locatie
Plaats
Bocholt
Provincie
Noordrijn-Westfalen (D)
Website

Tuin- en parkbezichtiging

Het Landgoed "Gut Heidefeld" met Café Gut Heidefeld en een aangesloten park ligt net over de grens in Duitsland bij Bocholt/Spork.

Op een vlakte van 7.000 m2 bevindt zich het park "Gut Heidefeld". De voormalige moestuin werd met veel aandacht tot detail in een prachtig park omgevormd. Het park is naar inspiratie van engelse tuinen en parken uit de jaren 18e en 19e eeuw aangelegd. De voormalige fruitboomgaard werd zorgvuldig in de nieuwe park geintegreerd. Deze omvat verschillende bereiken/themas. Hierdoor ontstaat door de verschillende planten een harmonische compositie, met onder andere rhododendrons, de vijver, de bostuin, de winterwalk, de orangerie en het theehuis.

Enkele zithoekjes nodigen uit om te vertoeven en van de mooie tuin te genieten.

De orangerie - een viktoriaans tuinhuis - werd op het 200 jarige bestaan als oase voor het overwinteren van de potplanten gebouwd.

De grote selectie aan planten maakt het park op elke tijd van het jaar aantrekkelijk. Een bijzonder hoogtepunt is ook de winterwalk, met zijn bijzondere kleurenspel in de koude tijd van het jaar.

Openingstijden park en café
1 november 2018 t/m 31 maart 2019:
woensdag t/m maandag: 8.30-12.30 uur, 14.30-18.00 uur.
(op dinsdag zijn we gesloten)

1 April t/m 31 oktober:
woensdag t/m maandag: 8.30-18.00 uur.
(op dinsdag zijn we gesloten)

Entree
Parkentree: € 3,00 per persoon

Adres
Park & Café Gut Heidefeld
Am Wielbach 7c, 46399 Bocholt

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Gut Heidefeld

Locatie
Adres
Am Wielbach 7c
PC/Plaats
46399 Bocholt
Telefoon
0049-2871-27 49 115
E-mail
Website