deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Hortus Bulborum geopend

t/m 2018

print
Locatie
Plaats
Limmen
Provincie
Noord Holland
Website

Hortus Bulborum geopend

De Hortus Bulborum is de enige tuin ter wereld, waar inmiddels meer dan 4000 verschillende voorjaarsbolgewassen zijn verzameld, en daarmee uniek in zijn soort is.

De collectie bestaat hoofdzakelijk uit historische tulpen, narcissen en hyacinten. Daarnaast zijn er prachtige en waardevolle verzamelingen van Fritillaria’s en van krokussen gemaakt en in de museumtuin opgeplant.

Bijzonder aan deze museumtuin, die overigens ook een interessante genenbank is, is dat er tevens honderden oude soorten te zien zijn, van vóór 1900, die niet of nauwelijks meer commercieel worden gekweekt.

De oudste tulpensoorten stammen uit de zestiende eeuw, de Fritillaria persica werd al in 1577 werd beschreven, terwijl de vroegste bekende narcis van nog vele honderden jaren eerder dateert. Daarmee geeft de tuin een interessant overzicht van de ontwikkeling van deze grenzeloos populaire voorjaarsbloemen door de eeuwen heen.

Het is te danken aan de Limmer hoofdmeester Pieter Boschman, die in 1924 de basis voor de collectie legde, dat we nu nog altijd kunnen genieten van legendarische tulpen als de ’Duc van Tol Red and Yellow’ (1595), de ’Zomerschoon’ uit 1620 - razend populair tijdens de Tulpomanie periode - of de grillige parkiettulp ’Perfecta’ uit 1750.


Openingstijden
ma t/m za 10.00 – 17.00 uur; zo 12.00 – 17.00 uur

Entree
Volwassenen € 5,00; Kinderen onder 12 jaar (mits onder begeleiding) gratis; 65+ en groepen van 10 of meer € 3,50; Seizoenskaart € 10,00

Rondleiding
Een rondleiding kost € 20,00 per groep (= boven de normale toegangsprijs). Een groep mag maximaal uit 20 personen bestaan.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Hortus Bulborum

Locatie
Adres
Zuidkerkenlaan 23A
PC/Plaats
1906 AC Limmen
Telefoon
0251 - 23 12 86
E-mail
Website