deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Big Picnic in de Hortus botanicus Leiden

t/m 2018

print
Locatie
Plaats
Leiden
Provincie
Zuid Holland
Website

Mededeling

Vanwege de uitbraak van het Corona-virus zijn verschillende activiteiten afgelast. Informeer daarom - indien mogelijk - via telefoon of website of de activiteit nog doorgang vindt.


Big Picnic in de Hortus botanicus Leiden

Wandel door de Hortus en ontdek de verhalen rond een aantal bekende en minder bekende voedingsgewassen. Waar komen ze vandaan, wat is er sindsdien met ze gebeurd? Waar worden ze nu verbouwd, en waar gebruiken we ze voor?

In het kader van het internationale Horizon 2020 project ’Big Picnic’ zoeken we mee naar ideeën om de voedselzekerheid in de wereld op een duurzame manier te verbeteren. Maar ook om gewoon meer te ontdekken over wat er allemaal aan eetbare planten is, wat daarin zit, wat het doet.

Meer weten over planten maakt dat we bewustere keuzes maken - gezonder, lekkerder, milieuvriendelijker.

Hortus botanicus Leiden is een van de 19 instellingen uit 14 landen die samenwerken in het EU Horizon 2020 project Big Picnic. Hierbij draait het om voedselzekerheid en wetenschapswijsheid. Voor 2018 sloten tien andere botanische tuinen in Nederland plus het Boomkwekerijmuseum in Boskoop zich bij het onderwerp aan. Onder de titel ‘Plant & eter’ gaan al deze tuinen op de een of andere manier het onderwerp planten en voedsel onder de aandacht te brengen.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Hortus Botanicus Leiden

Locatie
Adres
Rapenburg 73
PC/Plaats
2311 GJ Leiden
Telefoon
071 - 527 72 49
E-mail
Website