deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Op Tafel: Een tentoonstelling over voedsel

t/m 2018

print
Locatie
Plaats
Amsterdam
Provincie
Noord Holland
Website

Mededeling

Vanwege de uitbraak van het Corona-virus kunt u ervan uitgaan dat alle activiteiten op opentuinagenda tot nader order zijn uitgesteld of afgelast.


Op Tafel: Een tentoonstelling over voedsel

Van 6 april tot 31 augustus 2018 in de Hortus Botanicus Amsterdam

Op Tafel: Een tentoonstelling over voedsel.

Dit jaar staat de Hortus in het teken van voedsel uit de plantenwereld.
Welke eetbare planten bestaan er, welke voedselgewassen kennen we en hoe gebruiken we deze eigenlijk?

Het paleo dieet, raw food, superfoods, juicing.. we zijn voortdurend met gezond eten bezig. De zoektocht naar het ’beste’ voedsel lijkt iets van alle tijden.

Al in de zestiende eeuw trokken welgestelde Amsterdammers de stad uit naar hun buitenhuizen aan de Vecht. Daar wilden zij ’terug naar de natuur’. Ze wilden eten ‘direct van het land’. Men ging (weer) zelf verbouwen en koken. Het is niet heel veel anders dan de zoektocht naar gezond voedsel in deze tijd. We lijken veel diverser te eten dan onze grootouders. Immers, in de onze supermarkten vind je producten van over de hele wereld.

Ondertussen duiken er ook regelmatig lokale vergeten groente op die ooit ergens van ons menu verdwenen. Ook zijn er veel lokale gewassen die we helemaal niet eten. Onkruiden die langs de weg groeien worden genegeerd, terwijl deze planten heel voedzaam kunnen zijn en eeuwen geleden een vaste basis vormden in ons dieet. Hoe is de diversiteit in ons voedsel door de jaren heen veranderd? En hoe is dat in andere landen? Eten wij met zijn allen op deze wereld wel zo divers of eten we nu juist allemaal hetzelfde?

De tentoonstelling ’Op tafel’ laat bezoekers kennis maken met eetbare planten uit de Hortuscollectie. Gedurende de hele periode zijn er in de Hortus verschillende rondleidingen en activiteiten rond het thema voedsel.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Hortus Botanicus Amsterdam

Locatie
Adres
Plantage Middenlaan 2a
PC/Plaats
1018 DD Amsterdam
Telefoon
020 - 625 90 21
E-mail
Website