deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Sneeuwklokjesfeest bij de Boschhoeve

t/m 2018

print
Locatie
Plaats
Wolfheze
Provincie
Gelderland
Website

Sneeuwklokjesfeest bij de Boschhoeve

Het tuinseizoen van kwekerij/tuin De Boschhoeve start met het inmiddels beroemde sneeuwklokjesfeest op 8, 9 en 10 februari aanstaande. Een waar ‘feestje’ voor elke liefhebber van vroegbloeiende bolgewassen!

Veelzijdig aanbod
Er zijn veel sneeuwklokjes ‘in het groen’ te koop waardoor de verschillen in bloemen goed te zien zijn. Van de aangeboden bijzondere Hollandse en Engelse cultivars komt een groot aantal inmiddels uit de eigen Boschhoevetuin. Het zijn geen gechipte bollen.

Een uitgebreide sortering stinzenbollen is op pot gezet. Het zijn in oorsprong verwilderde bolgewassen van oude buitenplaatsen. Vrolijke kleine tulpjes en narcissen en een nieuwe collectie kleinbloemige clematissen en prachtige pioenrozen staan klaar. Collega kwekers komen met variaties van kerstrozen (helleborus), alpineplanten en (nog) niet zo bekende maar veel belovende voorjaarsbloeiende heesters en bomen.

Ook zijn de bollenkisten weer gevuld met allerlei zomerbollen. Daarbij horen veel nieuwe dahliasoorten met mooie kleuren en vormen. Alle hoeken en gaten van de grote schuur en de tunnelkas zijn gevuld met ‘galanthofilia’. Dit loopt uiteen van keramiek, sieraden, tafelkleden, ansichtkaarten en boeken tot sneeuwklokjesdassen, –truien en bloemwerk.

Lezingen
Op donderdag houdt Wim Boens een lezing over Leucojum, op zaterdag vertelt Nieteke Roeper over de teelt van sneeuwklokjes op Texel. Bij mooi weer zijn de tuinen van de Boschhoeve opengesteld. Daar bloeien sneeuwklokjes in combinatie met krokussen, winterakonieten en kerstrozen. In de afgelopen jaren zijn veel soorten uitgegroeid tot forse pollen. Daardoor zijn de onderlinge verschillen goed te zien.

In de theeschenkerij kunnen bezoekers terecht voor koffie en thee met heerlijke taart, zelfgemaakte tulband, quiches en soep. De entree bedraagt € 4,- p.p. De openingstijden zijn op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 februari van 10.00 - 17.00 uur.

Open Sneeuwklokjesweekenden
Op 17, 18, 24 en 25 februari is De Boschhoeve eveneens geopend voor de bezichtiging en verkoop van sneeuwklokjes. De toegang is dan gratis.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kwekerij De Boschhoeve

Locatie
Adres
Boshoeve 3
PC/Plaats
6874 NB Wolfheze
Telefoon
026 4821231
E-mail
Website