deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Open middagen

t/m 2017

print
Locatie
Plaats
Wenum-Wiesel
Provincie
Gelderland
Website

Open middagen

OPEN MIDDAGEN in Barbís Beeldentuin-Atelier zijn er op de zondagmiddagen van 7 mei a.s. + op 20 augustus + op 22 oktober a.s. van Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel van 13 Ė 16.30 uur. De tuin vindt u aan de Fluitersweg 34 in Apeldoorn-Noord/Wenum Wiesel.

Met veel bloeiers in de tuin heeft Barbara geprobeerd een voedselrijke tuin te maken voor kleine diertjes, insecten, bijen en vlinders. De tuin is omringd door hagen wat fijn is voor de vogels en beplant met heesters, bloemen, kruiden + fruitboompjes + struiken. Achterin de tuin is een overkapping met plek voor workshops speksteen en haar eigen beeldhouwplek. U mag ook een kijkje nemen in de kleine beeldhouwschuur. Er is een vijvertje met diverse waterplanten, met kikkers en andere waterbeestjes. Achterin is een klein heuveltje met stenen en rotsplanten. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangen insecten hotels en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin gemaakt.

U kunt kijken naar bronzen en stenen beelden in de tuin. Er zijn figuratieve en organische beelden en soms een abstract beeld. Barbara maakt 30 jaar beelden en heeft veel ervaring met het bewerken van diverse materialen zoals klei, was, gips en brons en diverse zachte en hardere steensoorten zoals marmer, franse kalksteen, serpentijn, springstone, albast, Belgisch hardsteen en nog meer. Haar kennis wordt steeds verder uitgebreid door de nieuwsgierigheid naar het bewerken van verschillende steensoorten. Het materiaal maakt dat het beeld daaraan wordt aangepast qua vormgeving en expressie.

Er is informatie verkrijgbaar over de 12-weekse cursus boetseren die start in september en januari + informatie over de workshops speksteen bewerken en boetseren met zelf hardende Plusklei, die gedurende het hele jaar worden gegeven op diverse zaterdagmiddagen. Met een groep een workshop inplannen op een eigen datum is ook mogelijk.

Bij goed weer is Barbara doorlopend buiten aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt om nadere uitleg vragen. Barbara heeft ook veel geschilderd en getekend, binnen is daarvan het nodige te zien. Er is alvast een kijkje te nemen op haar eigen gemaakte website www.barbsgallery.com voor de beelden, schilderijen en tekeningen, de tuin, de cursus en workshops info, en nog veel meer.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Barb`s Beeldentuin

Locatie
Adres
Fluitersweg 34
PC/Plaats
7345 BK Wenum-Wiesel
Telefoon
055-5212407
E-mail
Website