deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Agapanthusdagen

t/m 2017

print
Locatie
Plaats
Zaltbommel
Provincie
Gelderland
Website

Agapanthusdagen

Vrije toegang, geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

De liefdesbloem of Kaapse Lelie komt van oorsprong uit Zuid-Afrika.

Op de kwekerij kweken we meer dan 55 soorten, een groot en gevarieerd sortiment. Deze Agapanthuscollectie is tijdens de hele maand juli in volle bloei te zien en voor een groot gedeelte te koop.

Bloemen in verschillende kleuren, van zuiverwit, lila en heel veel blauwtinten tot bijna zwart. De bloeiwijzen varieren van grote bollen, samengesteld uit trompetvormige bloemen tot slanke bloeiwijzen met hangende buisvormige bloemen. De sprankelende bloemtrossen van deze plant bloeien in de zomer rijk en lang door.

Heel bijzonder zijn Agapanthus ‘Black Buddhist’ met diep donkerblauwe bloemen aan zwarte stelen en Agapanthus ’Wolkberg’ met bleek violetblauwe bloemen. Een andere opvallende Agapanthus is ‘Amsterdam’ met enorm grote bloemen tot zo’n 25 cm. in doorsnede en heel rijkbloeiend. Een dwergje in het sortiment is A. ’Lilliput’ met donkerblauwe bloemen en niet hoger dan 50 cm.

Agapanthus ‘Duivenbrugge White’ en ‘Polar Ice’ zijn 2 van de allermooiste zuiverwitte Agapanthus met stevige stelen. Alle Agapanthus zijn prachtig in potten op het terras.

Veel foto’s zijn te zien in de Fotogalerij en de Kwekerij Webwinkel.

Online planten bestellen in onze webwinkel kunt u het hele jaar.

In de Theetuin kunt u heerlijk lunchen en genieten van drinken en lekkere zelfgebakken taarten.

Het Houten Huis is geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Vrije toegang.

U bent van harte welkom!

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kwekerij en theetuin Het Houten Huis

Locatie
Adres
Nieuwe Tijningen 78
PC/Plaats
5301 DA Zaltbommel
Telefoon
0418 680608
E-mail
Website