deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

KunstenLandschap

t/m 2018

print
Locatie
Plaats
Enschede
Provincie
Overijssel
Website

KunstenLandschap

Van zaterdag t/m maandag 19, 20 en 21 mei 2018 wordt voor de 18de maal de KunstenLandschaproute Lonneker georganiseerd. De route is iedere dag geopend van 11.00-17.00 uur. Je kunt starten van Museum TwentseWelle.

Dit kunstevenement is een driedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker (gem. Enschede) en is verbonden met het culturele hart van het Roombeek. Dit jaar is ook de ‘nieuwe natuur’ in de route opgenomen, die ontwikkeld is rondom het vliegveld Twente. De route van ongeveer 16 kilometer heeft twee startpunten. Museum TwentseWelle gelegen in de architectonisch nieuw ontwikkelde wijk Roombeek van Enschede en het intieme dorpsplein van het dorp Lonneker.

De route laat hedendaagse moderne kunst zien. Het idee is dat door de kunst het landschap of object (bijvoorbeeld de voormalige hangars van de F16-straaljagers) wordt belicht en/of dat door het landschap/object het kunstwerk, de installatie verder tot leven komt.

Bijzonderheden dit jaar zijn de moderne dansvoorstellingen door professionele Duitse dansers in de shelters (hangars) in een speciaal voor deze route ontwikkelde choreografie.

Speciale aandacht ook voor het "gesamt kunstwerk" ontwikkeld door de bewoners van de zorgboerderij.

Nieuw dit jaar is ook dat een kunstwerk is aangekocht van de kunstenaar Klaas Kamphuis, dat permanent zal worden geplaatst in De Lonnekerberg. Zondag 20 mei 2018 om 22.00 uur is er een openluchtfilm Moonlight van Barry Jenkins op het Dorpsplein in Lonneker die voor iedereen gratis toegankelijk.

De route van ongeveer 16 kilometer kan per fiets of wandelend worden afgelegd. Er zijn bij de startpunten voldoende parkeergelegenheden. De combinatie tussen bewegen en kunst kijken is in de afgelopen jaren zeer vruchtbaar gebleken.

Niet alleen kan kunst worden bekeken; op veel plekken is de kunstenaar ook aanwezig om in gesprek te gaan over zijn/haar kunst. Al met al kan zeker een dag worden uitgetrokken. De route kan ook verdeeld over meerdere dagen worden bezocht. Op verschillende plekken op de route zijn horecapunten (gecreëerd), ter versterking van de inwendige mens.


Meer informatie

Toegangsprijs € 6,50 inclusief catalogus. Met meer dan één persoon in één groep geldt een gereduceerd tarief van € 3,50 p.p.

Voor meer actuele informatie zie onze website http://www.kunstenlandschap.nl en facebookpagina KunstenLandschap Lonneker.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie TwentseWelle

Locatie
Adres
Het Rozendaal 11
PC/Plaats
7523 XG Enschede
Telefoon
053 - 4807680
E-mail
Website