deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Liefdesbloemen op landgoed Rosendael

2017

print
Locatie
Plaats
Rozendaal
Provincie
Gelderland
Website

Liefdesbloemen op landgoed Rosendael

Agapanthus- en kasteeltuinmarkt
Kwekers van deze bijzondere kuipplant komen met hun planten, de op Rosendael reeds aanwezige agapanthuscollectie versterken en bieden ook hun planten te koop aan!

Daarnaast zijn er informatiesessies over de verzorging en kan men tijdens deze dag ook andere planten, streekproducten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap kopen. Geniet van de mooie vertrekken van het kasteel en ook het park is een bezoek waard!

Activiteiten tijdens de Agapanthus- en kasteeltuinenmarkt
Op Rosendael bevindt zich een grote collectie Agapanthussen (liefdesbloemen). Tijdens de markt komen kwekers deze collectie versterken. Zij bieden Agapanthussen te koop aan en onze hovenier geeft informatiesessies over de verzorging van deze bijzondere planten. Daarnaast staan er stands met streekproducten, andere vaste planten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap.

Een kijkje in het kasteel is ook de moeite waard; u wordt verwelkomt door onze kasteeldames- en heren in kostuum en u bezoekt het kasteel op eigen gelegenheid. Daarnaast kan een bezoek gebracht worden aan het park rond het kasteel; op eigen gelegenheid of met een rondleiding.

Landgoed Rosendael
Kasteel Rosendael; alsof u er zo in kunt trekken! In deze Gelderse residentie heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18de- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven.

Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden. Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn fraaie park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen.

Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot.


Tijd en datum
Zaterdag 15 juli, tussen 11.00 – 17.00 uur. Kosten: volwassenen € 5,00. Meerprijs bezoek kasteel € 2,00 (voor donateurs, Museumkaarthouders en leden Groei & Bloei gratis kasteelbezoek). Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Informatie: tel. (026) 364 46 45 of rosendael@glk.nl.

Bereikbaarheid
Adres: kasteel Rosendael: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal (Gld). Per auto: A12 vanuit Emmerich / Utrecht, afslag 26 of A50 vanuit Apeldoorn, afslag 20. Volg borden Burgers Zoo - Velp; bij T-splitsing Rozendaal volgen (linksaf); rechtdoor tot rotonde, linksom, zie Rosendael na 350 m links.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kasteel Rosendael

Locatie
Adres
Rosendael 1
PC/Plaats
6891 DA Rozendaal
Telefoon
026 - 364 46 45
E-mail
Website