deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

10e Open Tuinenweekend Veere

t/m 2017

print
Locatie
Plaats
Veere
Provincie
Zeeland
Website

10e Open Tuinenweekend Veere

Feest in Veere! Voor de tiende keer stellen diverse particuliere tuineigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek tijdens het Veerse Open Tuinen Weekend op 10 en 11 juni. Ter gelegenheid van het jubileum is een record aantal tuinen te bezoeken. Daaronder tien ‘gouden oude’ maar ook een groot aantal nog nooit eerder opengestelde privétuinen.

Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend gratis geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.

Pittoreske route
De route langs de tuinen leidt via monumentale stadssteegjes naar het landelijke buitengebied. Overal treft u stokrozen op uw pad. Het grootste deel van de tuinenroute, met name in de stadskern, is te voet af te leggen.

Het buitengebied bereikt u gemakkelijk per fiets. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het natuurrijke Veerse krekengebied.

Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer, beklim de toren van de Grote Kerk met weids uitzicht over de omgeving of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere.

Toegang
Entree per tuin: Є 2,-. Passe-partout voor alle tuinen: Є 10,- (jubileumprijs).
Zowel een losse entreekaart als een passe-partout koopt u in één van de deelnemende tuinen of in de kerk.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kleine Kerk

Locatie
Adres
Kapellestraat 27
PC/Plaats
4351 AL Veere
Telefoon
E-mail
Website