deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Open tuin

2017

print
Locatie
Plaats
Langbroek
Provincie
Utrecht
Website

Open tuin

Op zondag 3 september 2017 is de tuin van Ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek (U.) weer open voor publiek. Deze historische buitenplaats is één van de statige kastelen die aan de Langbroekerwetering ligt.

De moestuin (bloemen-, groenten- en kruidentuin) wordt wekelijks onderhouden door ruim 30 vrijwilligers, waarbij de 3 monumentale kassen de tuin een extra dimensie geven. Onze huisimker geeft tekst en uitleg over de bijen en hun bijdrage aan de tuin; verder kunnen onze vaste bewoners de Uilenbaardkippen (herenhoenders) van dichtbij bewonderd worden en komt Tesselschade Arbeid Adelt op bezoek met authentiek handwerk.

Natuurlijk komt u voor onze tuin: de vrijwilligers tonen u graag de vrucht van hun arbeid. En neemt u gerust een kijkje in de oranjerie, fruitkooi, appelgaard en doolhof of loop langs de fontein en de slangenmuur. In deze oase van rust kunt wegdromen onder de oude bomen en genieten van een verfrissing met de bekende Hindersteyn citroentaart, muntthee uit eigen tuin en aangevuld met een vers gemaakt kopje soep. Kortom: er is genoeg te doen en te zien.

De entrée van € 3,50 per persoon komt geheel ten goede aan het in stand houden van de monumentale tuin met zijn kassen. Kinderen tot 16 jaar gratis entrée. Groepen zijn op aanvraag altijd welkom voor rondleidingen, vergaderingen (familie)bijeenkomsten, picknicklunches of ’koken in de moestuin’. Hindersteyn is nu ook (exclusief) te boeken als trouwlocatie! Honden zijn helaas niet toegestaan. Tuin is minder geschikt voor rolstoelen in verband met grindpaden.

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Ridderhofstad Hindersteyn

Locatie
Adres
Langbroekerdijk 119a
PC/Plaats
3947 BG Langbroek
Telefoon
E-mail
Website