deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Siergrassen- en Herfstbloeiersdagen bij Het Houten Huis.eu

t/m 2017

print
Locatie
Plaats
Zaltbommel
Provincie
Gelderland
Website

Siergrassen- en Herfstbloeiersdagen bij Het Houten Huis.eu

Siergrassen- en Herfstbloeiersdagen - 8 t/m 30 september

Vrije toegang, geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kleur en spektakel met Siergrassen en laatbloeiende vaste planten bepalen het najaarsbeeld op de kwekerij. Een groot sortiment van compakte, lage Siergrassen tot imposante reuzen met zilverachtige pluimen zijn te zien en te koop. Vrolijk bloeiende Herfstasters, Herfstanemonen, sierlijke Zilverkaarsen en Hemelsleutels zijn nu ook op hun mooist.

Grassen hebben een natuurlijke uitstraling. Met hun luchtige, transparante bloeiwijze en losse groeivorm zijn grassen prachtig te combineren met andere natuurlijk ogende, vaste planten. Vooral met vaste planten die laat in het seizoen bloeien, zoals Herfstanemonen, Rudbeckia’s, rijkbloeiende Asters, zoet geurende Cimicifuga’s enz.

Grassen met opvallende bladkleuren, waaronder de geelgroen gestreepte Hakonechloa en de witgroen gestreepte Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ zijn het hele seizoen aantrekkelijk. Deze vallen in het najaar en in de winter op door hun sierlijke vorm. Andere grassen laten een mooie herfstkleur zien, Vingergras (Panicum virgatum ‘Rotstrahlbush’) en Japans Bloedgras (Imperata cilindrica ‘Red Baron’) zijn dieprood van blad.

Het overgrote deel van de Grassen zijn nu in volle bloei op de kwekerij te zien en te koop. Bij iedere soort op de kwekerij vind u een volwassen moederplant.

Veel foto’s, allemaal op de kwekerij gemaakt, zijn te zien in de Fotogalerij.

In de Theetuin kunt u genieten van drinken en lekkere zelfgebakken taarten.

Het Houten Huis is geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Vrije toegang.

Hartelijk welkom!

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kwekerij en theetuin Het Houten Huis

Locatie
Adres
Nieuwe Tijningen 78
PC/Plaats
5301 DA Zaltbommel
Telefoon
0418 680608
E-mail
Website