deze site wordt verzorgd door: tuinsites.nl wroeten.nl
suggesties van google:

Hortensiaverbloeidagen

t/m 2017

print
Locatie
Plaats
Zaltbommel
Provincie
Gelderland
Website

Hortensiaverbloeidagen

Hortensiaverbloeidagen - honderden soorten - 11 augustus t/m 16 september

Vrije toegang, geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Van half augustus t/m de 2e week van september zijn de jaarlijkse Hortensiaverbloeidagen bij Het Houten Huis. Vele soorten en varieteiten van deze mooie en sterke planten zijn tijdens deze dagen in kleurige, indrogende, verbloei te zien en te koop.

Prachtig verbloeiende Hortensia’s met veranderende bloemkleuren van blauw of rose via groen met rode spikkels naar mooi kersrood. Grote, ronde moppen en vlakke bloemschermen. Ook het blad van een groot aantal soorten en variëteiten, zoals de Eikenbladhortensia’s en diverse Hovaria-rassen vertonen in de herfst warme, dieprode en purperen verkleuringen.

Bij kwekerij Het Houten Huis is een zeer grote collectie van deze ouderwetse planten te bewonderen. Boerenhortensia’s met dikke bollen of met vlakke bloeiwijzen (de zogenaamde lace-caps), in allerlei tinten roze, rood, blauw en romig wit. In het najaar prachtig verbloeiend naar roserood of lakrood boven glanzend roodgetint blad. Nog meer variatie in bloem en blad is te vinden in de Pluim- en Eikenbladhortensia’s met grote pluimvormige bloemen en sierlijk verkleurend blad en Hydrangea aspera en H. villosa met groot, zachtviltig blad. Bij Het Houten Huis zijn alle Hovaria’s verkrijgbaar zoals de nieuwe Seringhortensia ‘Hopcorn’ met wasachtige bloempjes in een paarsblauw, bol scherm en Hydrangea arborescens ‘Hayes Starburst’, een langbloeiende variant van de bekende Hortensia ‘Annabelle’, met prachtige dubbele bloemen in grote bollen. Heel bijzonder en nieuw is ook de dubbelbloemige Hortensia ‘Jomari’ en ‘Bavaria’, een variëteit met tweekleurige, blauw met witte bollen. Het bijzondere sortiment op de kwekerij staat in ruime potten en kan direct geplant worden.

Veel foto’s, op de kwekerij gemaakt, zijn te zien in de Fotogalerij.

In de Theetuin kunt u genieten van drinken en lekkere zelfgebakken taarten. In de Brocante -en Tuinwinkel heeft u een ruime keus aan door ons geselecteerde mooie spullen.

Het Houten Huis is geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Vrije toegang.

Hartelijk welkom!

Opmerking

Hoewel we ons best doen alle informatie op deze site correct en up-to-date te houden, kan het voorkomen dat een activiteit niet (langer) plaatsvindt of een locatie niet meer te bezoeken is. We raden u daarom aan om, indien mogelijk, de informatie via telefoon, e-mail of website te verifiëren.

Locatie Kwekerij en theetuin Het Houten Huis

Locatie
Adres
Nieuwe Tijningen 78
PC/Plaats
5301 DA Zaltbommel
Telefoon
0418 680608
E-mail
Website